Люди, не лазьте по магазинах, базарах без нагальної потреби! Кінотеатри, кафе, бари – оминайте сотою дорогою! наслідки можуть бути фaтальними!

Шановні ФБ-ДРУЗІ, багато щодня отримую приватних повідомлень, через те не можу всім відповісти індивідуально!

Тому відповім на сторінці на питання, які найчастіше задають:

Рідні повернулися з-за кордону, що робити, коли вдома ще є діти, люди похилого віку?

– Рідні, які повернулися додому, повинні самоізолюватися на два тижні в окремій кімнаті, навіть якщо вони себе почувають абсолютно здоровими.!!!

Тому що, з моменту їхнього зараження до перших проявів хвороби може пройти два тижні, тобто вони себе будуть почувати “бодрячком”, але вони вже є ці два тижні ЗАРАЗНИМИ для рідних і всіх інших людей!

Тому треба проявити самосвідомість і 14 днів побути в карантині, бо самому можна викрутитися від хвороби легким переляком, а хтось через вашу необережність може й померти.

Всі добре розуміємо стан нашої медицини, яка в разі чогось просто не справиться. І тут не вина лікарів, а біда в тому, що немає відповідного медичного обладнання.

По всій Україні є 3-4 апарати ШВЛ, які відповідають сучасним вимогам, решта апаратів – це не те, що дуже допоможе в даній ситуації!

(Це не мої висновки, про це говорять світила вітчизняної медицини.) Що робити, коли вже появилися катаральні явища, чи відчуття, що от-от захворію?

– Якщо немає високої температури, задишки, різкої слабкості, то краще перебувати на амбулаторному лікуванні за призначенням лікаря, з яким ви уклали угоду.

Призначення краще отримати в телефонному режимі. Якщо є висока температура, кашель, задишка, в анамнезі контакт з людиною, яка повернулася з-за кордону, краще зателефонувати на гарячу лінію, яка в кожному регіоні своя!

Не біжіть з температурою в поліклініки, бо можете стати джерелом інфекції для інших людей! Коли ви просто чхаєте, кашляєте, в людних місцях, громадському транспорті – одягніть маску!

Хоч ви собі самі виставили діагноз, що то не коронавірус, все ж можете помилятися, отож не нехтуйте правилами, думайте не лише про себе! Бо часто грізна хвороба може перебігати атипово, з малою симптоматикою ( це називається абортивна форма перебігу захворювання).

Тому одягніть маску! Не кашляйте в долоню, не витирайте ніс рукою. Для цього має бути паперова носова хустинка. Що робити для профілактики?

– Про це за останні два місяці було стільки сказано і написано, що нового немає що додати.

Я маю на увазі дотримання правил особистої гігієни і КУЛЬТУРИ! Але мені задають постійно одні і ті ж запитання щодо засобів народної медицини, таких як мед, часник, цибуля, прополіс.

Від себе скажу, що то є все файно для загального зміцнення організму, але вірус того не боїться! Не обманюйте себе і інших!

Прийшли додому з місць масового скупчення людей, помийти руки з милом, тоді обличчя.

Промийти ніс, прополощіть ротову порожнину, горло содовим розчином.

Можна орошувати слизову солевим розчином, але тут можна перестаратися і пересушити її.

Тому кожен підберіть собі варіант індивідуально до особливостей свого організму.

Можна використовувати перед виходом ” в люди” спрей в ніс – назафорт антивірус, який є цілком безпечний, бо складається з основного компоненту- целюлози, яка є природною речовиною.

Все мийте мильною водою, поверхні обробляйте спиртовими розчинами.

Протирайте телефони, як приходите додому! Що робити в громадському транспорті, якщо нічого не обробляється, а людей набивається, як оселедців?

– Терпіти і просити Бога, щоб нас захистив, бо ми собі самі винні, що роками дозволяли перевізникам з нас так знущатися! Крісла в тканинних чохлах, що часто аж липнуть, ніхто їх обробляти не буде, бо будемо сидіти тоді на мокрих.

Автобуси старі, без вентиляційних систем.

Погодьтеся, нас роками возили і возять, як худобу – в брудних і жахливих умовах! Зате ціни на квитки піднімалися завжди вчасно!

Але всі дружно мовчали, тому маємо те, що маємо! І наостанок: не лазьте по магазинах, базарах без нагальної потреби, почекайте до кращих часів!

Про кінотеатри, кафе, бари навіть немає що казати – звичайно, оминайти сотою дорогою, вони нікуди не дінуться!

Дайте світу можливість локалізувати проблему!!!

Бо наслідки можуть бути фатальними! Божої помочі нам всім і благої розсудливості!!!

P.S. Часто бачу, як люди в цей період пандемії їдять на вулиці булочку, лузають соняшник, ну звичайно ж немитими руками. Кам’яний вік! Зробіть це дома, після того, як помиєте руки! Не наражайте себе лишній раз на небезпеку!

Оксана Мотика

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.