“Ставлять собі просто в гаражі”. багаті українці скуповують апарати штучної вентиляції легенів

Багаті українці під час спалаху коронавіруса Covid-19 купують собі особисті апарати штучної вентиляції легенів, які ставлять прямо в коробках у себе в гаражі. Це відбувається під час того, як країні не вистачає цих апаратів.

Про це розповів власник мережі з продажу медичного обладнання “Медтехніка” Олексій Давиденко у себе в Facebook.


“Протягом останнього тижня, дуже багаті українські підприємці в приватному порядку купують собі апарати ШВЛ без установки. Типу доставте коробку до нас на склад – нехай тут постоїть. Тобто, знаючи вже що в країні є проблема з кількістю і типом ШВЛ ставлять їх просто в гаражі на випадок якщо вони або хтось з їхніх близьких захворіє“, – сказав він.

При цьому Давиденко зазначає, що подібне поводження є не тільки аморальним, а й з практичної точки зору безглуздим.

“Хочу запитати. Хлопці, а як ви собі це уявляєте?! Ну от не дай Бог ви або хтось із ваших близьких захворів коронавірусом. І що? Ви і справді, думаєте, що ви приїдете в реанімацію інфекційного відділення, яке буде забито хворими зі своїм апаратом вентиляції легенів? хуета. Як на вас будуть дивитися люди? Як на вас будуть дивитися адміністрація? Як на вас будуть дивитися лікарі-реаніматологи та інфекціоністи, які в гострій нестачі ШВЛ по країні і цілодобово рятуючи життя простих людей будуть знати, що у вас весь цей час такий потрібний ШВЛ просто тупо стояв в гаражі замість того щоб рятувати життя українців“, – пише бізнесмен.

За словами Давиденка, крім покупки самого апарату ШВЛ, його ще потрібно встановити, підключити, інсталювати, налаштувати. І часу на це, поки будуть рятувати людину, може просто не вистачити.

“Відверто. Це буде погано. Якщо ви переживаєте. Якщо у вас є гроші і бажання. Робіть як Джек Ма (китайський мільярдер скуповував маски по всьому світі під час їх нестачі в КНР і безкоштовно роздавав людям – Ред.). Купуйте ШВЛ і відразу ставте його в подарунок в будь-інфекційні відділення української лікарні. Повірте, якщо вам не дай Бог воно таки знадобиться вас будуть там лікувати як найкращого і найголовнішого пацієнта“, – додав він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.