В Україні закривають дитячі будинки: що тепер буде

В Україні з 2020 року дітей не прийматимуть у дитячі будинки. У винятковому випадку їх направлятимуть до патронатної або прийомної сім’ї, а також сімейні будинки дитини.

 

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль пояснив, що діти зможуть жити в будинках дитини до 2023 року: “До 2023 році на місці дитячих будинків будуть організовані паліативно-реабілітаційні центри. Ці центри надаватимуть допомогу всім дітям, незалежно від їх соціального статусу та віку”.

Він також додав, що з цього року влаштування дітей у дитячі будинки стане платним, а паліативно-реабілітаційні центри займатимуться не тільки тими дітьми з особливими потребами, які проходять реабілітацію в центрах, але і надавати всю необхідну допомогу дітям, які вже виховуються в прийомних сім’ях.

“Навіть найкращий притулок ніколи не замінить дитині сімейного тепла та турботи. Тому усі області адміністрації мають завершити розробку програм з влаштування дітей, залучити до цієї роботи адміністрації міст, районів та об’єднаних територіальних громад. Світова практика і затверджена Урядом Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 роки передбачає перехід на систему, що забезпечить догляд і виховання дитини в сімейному або наближеному до сімейного середовищі”, – підкреслив уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.