Бізнес “в чорну” існувати не буде! Рада прийняла жорсткі міри. Величезні податки торкнуться кожного

Верховна Рада прийняла законопроект №1210, серед положень якого є і зміни за податками при продажу автомобілів.

Як повідомляють ЗМІ, закон не вводить дві ставки податків, які сплачує продавець при відчуженні автомобіля чи іншого транспорта, як було раніше, а три.

У разі продажу одного автомобіля (мотоцикла) протягом року фізична особа нічого не платить. Ставка податку – 0%. Так було і раніше.

При продажу другого автомобіля (мотоцикла) протягом року податок вже складе 5%. Така ж ставка діє і зараз.

При відчуженні третього і більш автомобіля або іншого транспортного засобу, необхідно буде сплатити вже 18% податку від оціночної вартості транспортного засобу.

Закон явно спрямований у бік так званих “перекупок”, щоб позбавити їх змоги вести свій бізнес “в чорну”, як фізособа. Однак, на думку видання, деякі формулювання дають підставу вважати, що норми нового закону можуть торкнутися і звичайних громадян.

Вся справа в тому, що третій угодою і відповідно податком 18% буде обкладатися будь-яке відчуження транспортного засобу протягом року. Приміром, якщо людина продасть мопед, а потім автомобіль з причепом, то податок високий податок йому доведеться заплатити з однієї з угод.

У той же час, “перекупки” часто воліють не реєструвати авто на себе, а купувати авто по довіреності.

Прийнятий закон – це ще один крок у бік цивілізованого вторинного ринку. Таким чином, депутати намагаються створити законодавче поле для торгівлі автомобілями через спеціалізовані компанії та автосалони.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.