Країна мітингує! У Рябошапки зробили термінову заяву – винні будуть покарані

Уряд Ірану визнав, що його сили збили український літак МАУ Boeing 737.

Результати розслідування викликали бурхливу реакцію в середині країни. На вулиці Тегерану вийшли на протест щодо “фіаско іранського уряду”.

Люди протестують навпроти університету Аміра Кабіра та скандують: відставки недостатньо, нам потрібна справедливість, а також Геть диктатора.

Відповідальність за загибель літака Боїнг 737-800 української авіакомпанії МАУ в Ірані взяв на себе Корпус вартових ісламської революції (КВІР). Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив командувач військово-космічними силами Амір Алі Хаджізаде.

За його словами, КВІР підкориться будь-якому рішенню, яке прийме влада. Як відомо, Іран офіційно визнав свою провину в авіакатастрофі літака Тегеран-Київ, що сталася 8 січня, заявивши, що український літак помилково прийняли за ворожий об’єкт, після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції.

“Ми несемо повну відповідальність за це (крах українського Боїнга – Ред.)…”, – заявив командувач КВІР.

Військові додають: літак МАУ під час польоту виявився в безпосередній близькості від одного з важливих військових об’єктів – Корпусу вартових ісламської революції.

І за формою, і висотою польоту літак нагадував ворожий об’єкт. Ми просимо вибачення за людську помилку, яка викликала цей збій,
– додають у заяві іранці.

Окремо у генштабі запевнили, що повторення таких “помилок” неможливе, оскільки будуть проведені фундаментальні реформи в процесі операцій.

Варто зазначити, що Офіс генпрокурора змінив кваліфікацію у провадженні щодо катастрофи літака МАУ в Ірані.

“За результатами опрацювання даних, отриманих в результаті співпраці з міжнародними партнерами, а також від українських правоохоронців та експертів з місця трагедії, та, враховуючи визнання Іраном збиття літака авіакомпанії “МАУ” військовими цієї країни, Офісом генерального прокурора прийнято рішення про зміну кваліфікації кримінального правопорушення, за яким відкрито провадження.

Наразі слідство продовжуватиметься за статтями Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за умисне вбивство двох і більше людей та знищення літака”.

Здійснення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.