У 2019 році Нацбанк викупив рекордну кількість валюти

Національний банк України у 2019 році викупив рекордний обсяг валюти розміром у $7,9 млрд

Про це НБУ повідомляє у Facebook.

“Обсяг міжбанківського валютного ринку у 2019 році перевищив $94 млрд. У порівнянні з минулим роком середньоденний обсяг операцій між банками виріс у 1,5 раза до $380 млн. Це також більш ніж втричі перевищує показник 2015 року”, – йдеться у повідомленні.

У НБУ пояснили, що зростання обсягів міжбанку є свідченням макроекономічної стабілізації та більшої інвестиційної привабливості країни. Важливим рушієм цього процесу є також валютна лібералізація, яку Національний банк проводив впродовж останніх років. Надходження від нерезидентів, які купували гривневі облігації уряду, активні зовнішні залучення державного та приватного сектору, а також зростання експортних потужностей України сформували надлишкову пропозицію валюти і дали змогу НБУ встановити 14-річний рекорд з чистої купівлі валюти на міжбанку – $7,9 млрд.

“Позитивною залишалась і ситуація на готівковому ринку. Вже 4 роки поспіль громадяни продають валюти більше, ніж купують. У 2019 році ця позитивна різниця становила 177 млн дол. США. Обсяг готівкового ринку загалом зріс на понад 40%”, – додали у банку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.