Білий Дім відмовився надати листи з замороженням військової допомоги Україні – ЗМІ

У п’ятницю адміністрація президента США Дональда Трампа повідомила про наявність кореспонденції з 20 листів між в.о. начальника штабу президента Трампа і колегою з Адміністративно-бюджетного управління Білого дому з обговоренням заморожування пакету військової допомоги Україні, але надати їх Білий дім відмовився.

Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, у відповідь на розпорядження суду про якнайшвидшу обробку зазначених документів, управління доставило лаконічний лист, в якому говорилося, що воно не буде надавати жодну із 40 сторінок електронних листів – навіть з відредагованим текстом.

“Всі 20 документів повністю утримані”, – йдеться в листі співробітниці управління Діон Харді.

Як зазначається, видання просило надати листування між співробітником управління Майком Даффі і помічником виконуючого обов’язки керівника апарату Білого дому Міком Малвані Робертом Блером. Переписка охоплювала період з 1 травня по 2 жовтня минулого року і налічувала 40 сторінок.

У листі Харді посилалась на виключення з Акту про свободу інформації, пояснивши, що розкриття вказаного матеріалу “стане на заваді відвертому і щирого обміну думками, що необхідне для прийняття ефективних урядових рішень”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.