“Через Україну”: РПЦ ухвалила скандальне рішення

Священний синод Російської православної церкви вирішив припинити поминання в своїх богослужіннях Олександрійського Патріарха Феодора ІІ через те, що той визнав автокефалії Православної церкви України.

Про це розповів на своєму Telegram-каналі голова синодального відділу із взаємин церкви з суспільством і ЗМІ Володимир Легойда.

За його словами, РПЦ висловила “глибоку скорботу у зв’язку з антиканонічними діями Патріарха Олександрійського Феодора, який вступив у спілкування з розкольниками”.

“Підтвердити неможливість поминання імені Патріарха Олександрійського Феодора в диптихах, а також молитовного та євхаристійного спілкування з ним. Зберегти церковне спілкування з архієреями Олександрійської православної церкви, крім тих, які підтримали або в майбутньому підтримають легалізацію українського розколу. Призупинити діяльність представництва (подвір’я) Олександрійського патріархату при Московському патріаршому престолі”, – процитував Легойда рішення Священного Синоду РПЦ.

Також таке скандальне рішення прокоментував протоієрей Всеволод Чаплін. За його словами, російський Синод нібито ухвалив “правильне, канонічне і християнське рішення”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.