А як тепер без цього жити?: в Україні заборонять те, чим користуються мільйони

Україна забороняє масове використання пластикових пакетів.

В Україні з 2021 можна буде використовувати одноразові пакети, окрім пакетів для фасування риби, м’яса і сипучих продуктів. Відповідний закон 2051-1 підтримали в Раді з ініціативи Кабміну.

У супермаркетах і ресторанах забороняється використовувати одноразові пластикові пакети, при використанні торгова точка ща свій рахунок повинен їх правильно утилізувати.

Згідно з документом, заборона не поширюється на надлегкі пакети (товщиною до 15 мкм) шириною до 225 мм (без бічних складок), глибиною до 345 мм (з бічними складками) і довжиною до 450 (з ручками), що використовуються як первинна упаковка свіжої риби, м’яса і продуктів з них, сипучих продуктів та льоду.

“Основний альтернативою пластиковим пакетам у світі є біорозкладні пакети. Однак недостатнє законодавче регулювання в Україні стало причиною колізії, коли споживачі вводяться в оману, вважаючи, що пакет, який вони купують, не шкодить навколишньому середовищу”, – повідомляється в пояснювальній записці до документа.

Також наголошується, що розкладання оксо-биоразлагаемого пакету створює мільйони мікроскопічних часток пластику, які нікуди не пропадають, тому просування таких пакетів під виглядом «екологічно чистих» це обман українських споживачів.

Зазначимо, пластмасові відходи складають цілі скупчення в водах світового океану. Часто морські тварини ковтають пакети і дрібні частинки пластику, плутаючи з їжею, що призводить до їх загибелі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.