Вперше в історії відбудеться жіночий вихід у космос: відома дата

Вперше в історії NASA вихід в космос здійснять лише жінки, без супроводу чоловіків. Подія запланована на 21 жовтня.

Джесіка Меїр та Крістіна Кок стануть першими в історії жінками, які вийдуть у відкритий космос без супроводу чоловіків.

Здійснити історичний жіночий вихід у космос вони мали ще у березні, але тоді забракло спорядження відповідного розміру. Тепер ситуацію виправили.

“Особливість цієї експедиції – технічна. Треба буде насамперед замінити сонячні батареї”, – пояснила заступниця голови Меган Макартур.

Щоб зробити це співробітницям NASA знадобиться майже 6,5 годин. Та це для них вже рутина, адже у NASA Меган та Джесіка працюють ще з 2013 року. Мріяли про космос з дитинства, але не думали, що стануть першою жіночою експедицією.

“Я вважаю, що це важливо, з історичного погляду, адже раніше жінкам не давали робити те, чим зараз займаємося ми. Це дуже важливо, що ми внесемо і свій вклад у космічну програму таким чином, адже ми такі ж працівники NASA як і чоловіки. Ця можливість є нагодою досягти більшого успіху у кар’єрі і надихнути інших”, – запевнила астронавтка Крістіна Кок.

Дивіться відео, як астронавтки Джесіка Меір та Крістіна Кок відповідають на запитання з космосу:

hat would you want to see or do on the Moon? What does the International Space Station smell like? Do you ever take a break and just enjoy the view? From space, astronauts Christina Koch and Jessica Meir answered questions from social media sent using
Жінки у космосі: що про це відомо
Першою жінкою в космосі була Валентина Терешкова у 63 році. Відтоді, за даними NASA, за межами земного простору побували майже 60 жінок.

За цей час астронавтки спромоглися пристосуватись до космічних умов, аби завжди виглядати красиво. До прикладу, Карен Нюберг щотижня миє у невагомості голову.

Дивіться відео, як Карен Нюберг миє волосся у космосі:

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.