Жінки йтимуть на пенсію у 55: Зеленський вніс поправки до закону 4-х річної давності

Верховна Рада перегляне закон про пенсійний вік для жінок, який був ветований ще п’ятим президентом, пише “РБК-Україна”

Верховна рада України розгляне з пропозиціями президента законопроект №1086 (в новому скликанні ВР реєстраційний №0972) “Про внесення змін до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (щодо удосконалення пенсійного забезпечення)”.

Відзначимо, автор законопроекту, народний депутат 8 скликання ВР з фракції Радикальної партії Юрій Шухевич зазначав, що даний закон пропонує дозволити до 2022 року жінкам виходити на пенсію у 55 років за наявності 30-річного стажу і за умови звільнення з роботи.

Так, останній етап проходження документа – готується на розгляд з вето президента. Відзначимо, що на початку вересня до закону були надані пропозиції глави держави, а документ направили на розгляд до комітету.

Нагадаємо, в січні 2015 року парламентарії підтримали в першому читанні і в цілому даний проект закону. За нього проголосували 256 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Тоді ж в лютому 2015-го п’ятий президент України Петро Порошенко ветував законопроект. У своїх пропозиціях він підкреслював, що протягом останніх років спостерігається дефіцит бюджету Пенсійного фонду, і тому на той момент було відсутнє фінансове забезпечення для реалізації цього закону.

Однак Рада 8 скликання так і не розглянула пропозиції глави держави до цього закону, у зв’язку з чим він і був переданий на розгляд парламенту нового скликання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.