“Ми це припинимо!”: Новий прем’єр-міністр вперше звернувся до українців. Тоді було страшно, зараз – ні

Новообраний прем’єр-міністр України Олексій Гончарук виголосив свою першу промову на цій посаді. До українців новий прем’єр звернувся під час першого засідання Верховної Ради IX скликання.

“Ми це припинимо!”: Новий прем’єр-міністр вперше звернувся до українців. Тоді було страшно, зараз – ні

За кандидатуру Гончарука проголосували 290 нардепів, досі він був заступником глави Офісу Президента з питань економічного розвитку та продовження реформ.

Новопризначений прем’єр згадав про часи Майдану і наголосив – “тоді було страшно, зараз – ні”.

Зараз у цій країні не страшно – тій, яку ми маємо після майдану. Уже доконаний факт, що в Україні до влади прийшло нове покоління. Ви – наймолодший склад Верховної Ради за всю історію,– звернувся він до нардепів.

При цьому Гончарук зазначив, що цьому уряду буде дуже непросто через низку проблем, які дістались у спадок. Серед них – “борги, вщент розбита інфраструктура та комунальне господарство, яке у жахливому стані”.

“У цьому уряді красти не будуть”

Новий прем’єр-міністр зазначив, що при усіх цих обставинах в Україні досі процвітає корупція – “і цьому потрібно покласти край”.

“У новому уряді красти не будуть. Перед цим новим урядом стоїть найважливіше завдання – економічне зростання. Нам потрібно зростати не по 2-3%, а мінімум – по 5-7%. Мінімум”, – наголосив Гончарук.

Політика кредитування та співпраця з МВФ

На шляху до економічного зростання першим завданням він бачить зростання кількості робочих місць. Для його втілення Гончарук пропонує наступні кроки:
Дешеві ресурси;
Дешеве кредитування;
Постійний діалог із НБУ для зниження кредитних ставок.
Гончарук наголосив, що “дуже важливо змінити ставлення до України у світі”.

“Наш кредитний рейтинг говорить сам за себе. Усі ці спекулятивні назви – вони ображають, але це результат нашої з вами спільної роботи в останні десятиліття. Це потрібно змінити”, – зазначив він.

Основою для змін новий прем’єр називає співпрацю із міжнародними партнерами та кредиторами.
За декілька тижнів в Україні буде місія МВФ, з якою ми будемо вести переговори щодо нової 3-4-річної програми з співпраці з Україною,– пояснив політик.

Енергоринки та інфраструктура із пріоритетною конкуренцією

“Дуже довго в країні велика кількість людей вважали, що Україну як державу можна використовувати для створення для себе конкурентних переваг. Ми це припинимо”, – сказав Гончарук.

Він наголосив, що енергоринки та інфраструктура – “сфери, у який конкуренція має бути забезпечена пріоритетно”. За словами Гончарука, Україна буде прагнути до інтеграції з європейським енергетичним ринком.

Ми знаємо, що за планом це має відбутися у 23 році. Це дуже довго. Будемо робити все для того, щоб як мінімум – не відсунути, а як максимум – наблизити цю дату,– сказав прем’єр. Гончарук наголосив, що завдяки цьому “люди отримуватимуть у платіжках менші цифри”.

Корупція, контрабанда, прожитковий мінімум

Серед пріоритетних завдань нового уряду Гончарук назвав і очищення податкової від корупції та боротьбу із контрабандою.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.