10 помилок, які вбивають вашу харизму

Даремно кажуть, що з харизмою потрібно народитися. Ми віримо, що її можна отримати, якщо гарненько попрацювати.

У цьому пості ми зібрали помилки, що заважають нам завойовувати серця, і рекомендації, які допоможуть їх уникнути.

1. Невпевнено представлятися

Представлятися в новій компанії — справа не найпростіша, згодні. Велика спокуса просто помахати рукою і сісти в куток, не привертаючи до себе уваги.

Чому не можна: Швидше за все, про вас подумають як про замкнуту людину, яку ніхто не цікавить.
Як треба: Сказати «Привіт / Доброго дня! Я такий-то», привітатися за руку з кожним, встановивши зоровий контакт.
2. Не представляти співрозмовнику тих, хто з вами

Знайома ситуація: ви йдете з другом, він зустрічає знайомих, починає з ними спілкуватись, а ви ніяково мнетеся поруч?

Чому не можна: Це змушує думати, що ваш друг когось соромиться: або вас, або його друзів.
Як треба: Досить просто сказати: «Познайомтеся, це Саша!» – і, звичайно ж, представити друзів яких зустріли. Простіше простого, але це дозволить всім відчути себе більш невимушено, а новій людині в компанії – вступити в розмову.
3. Забувати імена

Чому не можна: Можна, звичайно, посилатися на те, що у вас погана пам’ять. Але це слабке виправдання — люди все одно будуть думати, що ви непривітний і зарозумілий.
Як треба: Ще Дейл Карнегі казав, що звучання власного імені для людини — найприємніший звук на землі. Існують нехитрі техніки запам’ятовування імен. Співрозмовник каже: «Добрий день, мене звати Олександр». Ви тут же: «Привіт, Олександре!» – і потім ще пару раз називаєте його на ім’я в процесі розмови.
4. Міркувати про речі, які нікому не цікаві

Не варто пускатися в детальний розбір методу режисера, якщо ваші співрозмовники не завзяті сінефіли, або розповідати про особливості спортивного харчування, якщо вони не качки.

Чому не можна: Монолог, який нікому не цікавий, тільки струс повітря і зайва інформація. З такою людиною люди буду спілкуватися все менше і менше.
Як треба: Робити так, щоб співрозмовники могли ставити питання і брати участь в бесіді. А для цього, звичайно, тема повинна бути близька більшості. Якщо під час вашої мови ніхто нічого не питав, а після люди відразу почали говорити про інше, можливо, вас не переривали з ввічливості?
5. Говорити тільки про себе

Ви говорите, що посварилися з чоловіком і дуже переживаєте, а знайома тут же: «Ой, це що, а я як на днях з чоловіком посварилася, ти не повіриш!» – і починає розповідь про себе.

Чому не можна: Дуже швидко така людина зарекомендує себе як егоїстичним і набридливим співрозмовником. Яка вже тут харизма!
Як треба: Так, ми найбільше любимо говорити про себе. В одному експерименті психологи пообіцяли людям гроші, якщо ті будуть говорити на інші теми. Але і тут ніхто не втримався. Тому, виявляючи інтерес до оточуючих, ви швидко завоюєте їх довіру і вдячність. І вони стануть ставитися до вас з увагою, а значить, і ви у свою чергу зможете розповісти про свої турботи та захоплення.
6. Відгукуватися погано про оточуючих і спільних знайомих

Чому не можна: Спокуса разом посміятися над безглуздо одягненим колегою часом велика — це один з найпростіших способів знайти з кимось щось спільне. Але співрозмовник не може позбутися думки: «Сьогодні він говорить погано про колегу, а завтра — про мене?»
Як треба: Люди цінують уміння бачити в оточуючих краще і дуже поважають тих, у кого це виходить. Тому постарайтеся утриматися від негативних оцінок і засудження.
7. Говорити занадто тихо або невпевнено

Чому не можна: Людину, яка затинається або говорить дуже тихо, складно слухати – здається, він зовсім не впевнений в тому, що говорить, а головне, чи треба це комусь.
Як треба: Розповідаючи історію, питаючи про щось або коли просто дякуєте того, хто притримав для вас двері, – говоріть чітко і в повний голос і дивіться на співрозмовника.
8. Лаконічно відповідати

Чому не можна: Односкладові відповіді змушують думати, що людина або відчуває себе дуже ніяково, або не хоче розмовляти. І те й інше не сприяє хорошому враженню і бажанням спілкуватися далі.
Як треба: Важливо дати розмові можливість розвиватися. Тому краще відповідати: «З Кіберспасу, це містечко в Сумській області. Місто дивовижне! І, хоч назву, програміст там тільки один — це я ».
9. Нити

Чому не можна: Ниття відштовхує оточуючих. Особливо якщо людина не показує наміри щось зробити зі своїм життям або хоча б запитати поради у співрозмовника.
Як треба: Не потрібно боятися говорити про свої проблеми. Людина, у якого завжди все прекрасно, чесно кажучи, викликає підозру. А крім того, вашим друзям буде приємно допомогти вам або дати пораду в складній ситуації. Але скаржитися нескінченно і безпідставно в надії, що співрозмовник в черговий раз погладить по голівці, не варто.
10. Порушувати власні принципи

Чому не можна: Людина, яка ні на що не має своєї точки зору, ні у кого не залишає слід у душі і в пам’яті. Про нього просто нічого сказати, він безликий. Ще гірше, якщо він заявляє одне, а насправді робить інше. Серйозно ставитися до нього дуже складно.
Як треба: Особистості, які відкрито говорять про свої переконання, слідують їм і не соромляться їх відстоювати (можливо, всупереч думці більшості), завжди викликають повагу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.