Зеленський хоче заборонити екологічні інспекції в морських портах: чому і які наслідки

Заборонити екологічні перевірки іноземних суден у акваторії морських портів на період з липня по вересень включно. З такою ініціативою звернувся президент Зеленський до першого заступника начальника Держекоінспекції Кримсько-Чорноморського округу Крючкова.

Про це мовилося в Одесі на нараді з розвитку морських портів, де Володимир Зеленський та Дмитро Крючков були присутніми, пише “Укрінформ”.

Тимчасово заборонити екологічні інспекції суден Зеленський пропонує заборонити тому, що капітани суден скаржаться на невмотивовані побори з боку інспекторів.

Поки правоохоронні органи нам допоможуть розібратися у ситуації, пропоную заборонити протягом наступних двох місяців екоінспекторам здійснювати екологічні перевірки в портах. Думаю, ніхто особливо не постраждає за ці два місяці,
– сказав Зеленський.

У відповідь на слова президента Крючков зазначив, що постраждають “дельфіни та екологія Чорного моря”, адже тепер, мовляв, судна зможуть безконтрольно зливати шкідливі речовини до моря.

На що глава держави відреагував доволі різко: “Я б вам повірив, якби вода в Чорному морі була прозора, і всюди біля узбережжя Одеси можна було купатися. Але це не так. Досить!”

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.