Скільки людей на Донбасі отримали російські паспорти

На Донбасі небагато людей хочуть отримати російський паспорт.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука на “Главреді”.

“На Донбасі трохи людей виявляє бажання отримати російський паспорт, валу охочих немає. Крім того, там обмежені ресурси для реалізації цієї програми паспортизації. Хоча в окупаційних адміністрацій є плани найближчим часом розширити мережу пунктів прийому документів. Кількість виданих паспортів – дуже невелика. Але кількість прийнятих документів-заявок, за моїми оцінками, сьогодні становить близько 19-20 тисяч. Видано російських паспортів орієнтовно тисячі осіб”, – повідомив він.

Особливий наголос робиться на найманців в складі 1-го і 2-го армійських корпусів, а також на місцевих чиновників з числа окупаційної адміністрації.

“Вся ця публіка отримує паспорти за окремою процедурою і окремими списками. Дуже багато відмов приходить людям передпенсійного і пенсійного віку. За усталеною дипломатичною практикою, причина відмови ніколи не вказується. Але, виходячи з того, що велика кількість відмов саме людям старшого і передпенсійного віку, складається стійке враження, що Росія не дуже-то бажає надавати своє громадянство армії пенсіонерів”, – уточнив Тука.

Росія відмовляє в видачі паспортів жителям Донбасу які досягли 45 років. Більшість таких документів повертають з грифом “відмовити”, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.