Киянка розповіла, як відкрила популярний готель в Індії

Керала в Індії – батьківщина аюрведи, давньої індійської медицини, в околиці багато аюрведичних клінік. Також поряд є океан у Варкалі, де можна взяти уроки з серфінгу, політати на параплані, а можна просто повалятися на пляжі. Також не дивно, що тут багато різних готелів та туристів.

Киянка Олена Новікова-Аветікян розповідає, як вони з чоловіком відкрили готель в індійському штаті Керала і зробили його одним з найпопулярніших на туристичному ресурсі Tripadvisor, пишуть на ресурсі thedevochki.

Мене звуть Олена, я живу в маленькому пляжному містечку Варкала на півдні Індії. Ми відкрили тут InDa Hotel і Indigo Homestay, займаємося їх управлінням і розвитком.

До переїзду в Індію я працювала в будівельній індустрії, комплектувала об’єкти будматеріалами, пізніше ми з чоловіком Аліком стали працювати разом в будівництві.

Ідея

Вперше ми потрапили сюди з Аліком в січні 2014 року. Прилетіли відпочити за порадою мами, яка була в Індії роком раніше. Так і почалася наша історія переїзду. Подорожі, зустрічі з людьми, низка випадковостей, і ось ми вже вирішуємо відкрити тут готель.

Все почалося з того, що ми сіли не в той поїзд на станції в Гоа. Майже відразу зрозуміли, що їдемо в протилежному напрямку, вийшли, повернулися назад. Поки ми чекали потяг, познайомилися з дівчиною з Казахстану Неллі, яка теж їхала в Кералу. Завдяки їй ми познайомилися з нашим індійським партнером, який і показав напівзруйноване місце – один з перших гестхаусів у Варкале, побудований 28 років тому. Ми просто закохалися в це місце і вирішили відкрити тут InDa Hotel – рішення було прийнято відразу ж одноголосно, секунд за 30.

Готелів тут сьогодні дуже багато, Варкала стає все більш популярною. Але в InDa Hotel у нас всього десять кімнат – ми подумали, невже ми не зможемо їх заповнити?! І все вийшло.

Ми переїхали та почали підготовку до відкриття через пів року після того, як знайшли місце. За ці пів року ми закривали всі справи та проекти в Україні, продумували концепцію. У нас було багато припущень і планів реалізацій, але на місці все виявилося зовсім не так, як ми собі уявляли, і із запланованого дещо вийшло по-іншому.

Готель

Приміщення ми орендуємо – так і планувалося спочатку, це дало нам можливість переїхати відразу. Наш індійський друг, а в потім партнер, допоміг на початковому етапі з документами для відкриття компанії. Навіть для першого візиту потрібна бізнес-віза, отримати її можна на запрошення від індійської сторони, також потрібні деякі супровідні документи з української.

Переїхавши зі столиці України до села на півдні Індії, нам знадобився час на адаптацію і прийняття місцевого способу життя і неспішного ритму. У якийсь момент ми просто зобов’язані були зрозуміти, що все станеться, коли трапиться і як повинно. Спочатку, звичайно, нам здалося, що тут нічого немає, а коли не можеш нічого купити – доводиться робити. Будувати ліжка, купувати ціле дерево манго для виготовлення столів, робити дах з пальмового листа, застосовувати підручні засоби як матеріали для декорування і так далі.

У команді нас було троє, через пару місяців після нашого переїзду до нас приєдналася подруга Аліна, вона займається управлінням і розвитком кафе. Спочатку ми всі робили самі, у нас був один місцевий помічник. Згодом весь персонал шукали за допомогою сарафанного радіо, серед знайомих, їхніх родичів і друзів, тут все так працює.

Наша родзинка – в особистому підході, у нас маленький готель на 10 номерів і це наш будинок. Це не просто місце, де можна переночувати. наше завдання, щоб гості в подорож відчували себе добре і як вдома. Затишні кімнати з усім необхідним і смачна їжа – ось і весь секрет. Звичайно, за цим стоїть щоденна робота команди. За три роки всі межі стерлися і я вже навіть не знаю, що в готелі українського, а що повністю індійське. Звичайно, у нас не індійський підхід до колірного рішення в інтер’єрі: немає строкатих тканин, килимів, золота. Але, наприклад, після останнього ремонту ми подивилися на InDa Cafe і несподівано зрозуміли, що інтер’єр віддалено нагадує український шинок або колибу.

Крім розміщення в затишних номерах зі швидким інтернетом і дуже смачною їжею в нашому кафе, у нас проходить йога-клас з відмінним викладачем Джозефом, ми також організовуємо поїздки та транспорт (таксі, рикші, скутери в оренду, квитки на поїзд). Бо Керала – це батьківщина аюрведи, давньої індійської медицини, в нашій околиці багато аюрведичних клінік, ми можемо дати рекомендації або записати до лікаря або на масаж. Також у Варкалі можна взяти уроки з серфінгу, політати на параплані, а можна просто повалятися на пляжі. А ще тут дуже великий вибір морепродуктів, адже ми живемо біля океану.

Ціни у Варкалі вважаються досить прийнятними, за відгуками гостей. Вартість заняття йогою – 5$. Вечеря в ресторані обійдеться по-різному, в залежності від уподобань, але середня ціна однієї страви 4-5$. З аюрведичними процедурами все дуже індивідуально, але звичайний аюрведичний масаж усього тіла – близько 15$.

З нами працюють тільки індійці – за законом дуже складно взяти на роботу та оформити іноземців, держава захищає місцеве населення і їх робочі місця. Тому ми навіть не зв’язуємося з цим. Згодом, звичайно ж, стало набагато легше знаходити спільну мову. А з самого початку ми їх просто не розуміли. Зараз більш-менш стало ясно, як вони влаштовані. Тут час, і правда, йде по-іншому. Головна відмінність, напевно, – мотивація місцевих людей. Якщо хтось не прийшов – і добре, завтра прийде, або післязавтра. Все відбувається, звичайно, але запланувати не можна буквально нічого. Взагалі, нам не перестає здаватися, що ми живемо в Нарнії, є поняття про те, що відбувається “як тут” і “як в реальному світі”.

Просування

На Tripadvisor ми зареєструвалися відразу – це нескладно, просто розміщуєш своє місце, заповнюючи дані та фотографії. Ми нічого не робили спеціально – у міру того як гості стали у нас зупинятися, вони почали залишати відгуки.

За платформу ми нічого не платимо, хоча сам Тріпадвайзор періодично пропонує підписатися на платний пакет, який передбачає рекламу на різних сервісах в інтернеті, а не просування в рейтингу, до речі. Ми читаємо всі відгуки гостей і намагаємося вчасно відповідати, нам завжди дуже приємно читати, що пишуть люди – часто це навіть зворушливо.

У нас є сторінки в фейсбуці та інстаграмі, де ми іноді публікуємо фото і новини, також використовуємо їх для зв’язку. Нас знаходять через сервіси бронювання Booking.com, MakeMyTrip, Expedia і т.д. Поради по популярності давати важко, але думаю, що дуже важливо бути унікальними та постійно вдосконалюватися – це головне. І не забувати, звичайно, чим ми займаємося – гостинністю. Якщо продукт хороший, рекомендації зроблять свою справу.

Є припущення, що у нас вийшло саме тому, що не було досвіду і ніхто нас цьому не вчив. З самого початку ми створили місце і просто приймали гостей, як вдома – завдяки такому особистому підходу до гостинності наш досвід виявився позитивним. Діяли без правил, все дізнавалися по ходу. Коли приходиш на нове місце роботи, кажуть же: “Забудьте все, чому вас учили в університеті”. Нова країна, зовсім інші люди – в цілому, було трохи важче, ніж ми припускали, але воно того варте.

Далеко планувати не виходить, але однозначно будемо розвиватися. Ми знайшли себе в “індустрії гостинності”, так і рухаємося – досконалість не має меж, подивимося, куди це нас приведе.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.