Запуск української ракети Циклон-4М: деталі

Головний конструктор КБ “Південне” з системного проєктування ракет і ракетних комплексів Максим Дегтярьов розповів в інтерв’ю, як просувається програма української ракети-носія.

Про це повідомляє видання “Крила”.

За його словами, те, що міністр навколишнього середовища канадської провінції Нова Шотландія Гордон Вілсон дав позитивну відповідь компанії Maritime Launch Servise в частині екологічної безпеки на плани будівництва космодрому — це принципове питання.

“Тому що в Канаді, як і в будь-якій розвиненій країні, дуже суворе екологічне законодавство, за яким подібні об’єкти можуть бути й заборонені. Але в нашому випадку екологічна експертиза була проведена за участю канадських державних органів і проаналізовані всі можливі фактори ризику. Був зроблений висновок про допустимість і прийнятності очікуваних рівнів впливу, з огляду на те, що у нас досить чистий процес запуску. Перший ступінь ракети працює на парі гас-кисень, друга на висококиплячих компонентах палива. – розповів Максим Дегтярьов. – У них є ряд переваг, які роблять таке паливо на даному етапі розвитку ракетної техніки незамінним. Воно використовується повсюдно, усіма країнами, що мають подібні технології. Але не це було головним об’єктом уваги екологічної експертизи. Перш за все, оцінювали широкий спектр питань, які стосувалися впливу на флору і фауну. Експертиза була складною, докладної. Експертам надавалися матеріали компанією Maritime Launch Services, а ми надавали всіляке сприяння”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.