Бойовики наростили потужність обстрілів: один український воїн загинув, багато поранених

Ворог застосовує заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм.

Бойовики на Донбасі впродовж минулої доби, 22 червня, 31 раз порушили режим припинення вогню, з них 8 разів – з застосуванням забороненого важкого озброєння. У результаті обстрілів 1 український військовий загинув, ще 8 – отримали поранення.

Про це повідомляється у зведенні штабу ООС.

«Противник відкривав вогонь по нашим захисникам з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – підкреслили у штабі.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» бойовики 21 раз обстріляли позиції ОС: поблизу Водяного, у районі Старогнатівки, поблизу Широкиного, околиці Красногорівки, поблизу Гнутового, у районі Павлополя, поблизу Новотроїцького, околиці Лебединського, біля Опитного, поблизу Авдіївки та Пісок.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» українські позиції були обстріляні 10 разів: у районі Піщаного, околиці Південного, поблизу Новолуганського, околиці Майорська, поблизу Зайцевого, біля Новоолександрівки.

«За даними розвідки, 22 червня одного окупанта було поранено, знищено БПЛА противника та пошкоджено 1 бронемашину», – йдеться у звіті.

Від початку поточної доби окупанти три рази обстріляли позиції Об’єднаних сил.

«У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «СХІД» ворог здійснив один обстріл позицій українських захисників: поблизу Павлополя – з міномету калібру 120 мм.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворог два рази обстріляв позиції ОС: околиці Шумів – з ручного протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету; поблизу Південного – з автоматичних гранатометів», – наголосили у прес-центрі.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.