Береги Японії сколихнув землетрус, а згодом накрило цунамі: відео

Біля берегів Японії 18 червня стався сильний землетрус магнітудою 6,8. Згодом через поштовхи утворилося цунамі висотою близько 1 метра, яке обрушилось на узбережжя країни.

Землетрус стався за 85 кілометрів на північний схід від головного острова Японії Хонсю. Одразу після цього, місцева влада оголосила про загрозу цунамі.

Підземні поштовхи призвели до знеструмлення декількох районів на півночі Японії. Окрім того, близько 6 тисяч будинків у префектурі Ямагата та понад 3 тисячі будівель в префектурі Ніігата залишилися без електроенергії.

Перестала працювати і залізниця, через що зупинили роботу швидкісних потягів з Токіо до Аоморі та Ніігати.

Через кілька годин північно-західне узбережжя острова, зокрема район префектур Ямагата, Ніігата та Ісикава, накрила хвиля висотою близько 1 метра.

Наразі даних про поранених чи жертв немає.

Зауважимо, у Японії часто стаються землетруси. Так, на початку травня підземні поштовхи силою 6,3 сколихнули південний схід острова Кюсю В Японії стався потужний землетрус магнітудою 6,3. А перед цим, наприкінці квітня землетрус магнітудою 5,4 було зафіксовано на острові Хоккайдо недалеко від японського міста Сідзунай. Тоді осередок залягав на глибині 121,5 кілометра.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.