НАБУ вилучило флешку з доказами корупції в днопоглиблювальній сфері

Скандал в системі адміністрування морських портів України розгорівся після тендера на проведення днопоглиблювальних робіт в порту “Южний”.

762899

Про це днями заявив глава антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в статті, опублікованій на “Голос.ua”.

Ці роботи були віддані компанії “Ян де Нул Україна”, яка, як виявилося, на 55% належить кіпрським офшорам, що прямо суперечить законодавству. У підсумку результати тендера скасовані, проте шум навколо нього не затих.

“НАБУ провело ряд обшуків в офісах компаній, що займаються днопоглибленням, і в центральному офісі АМПУ. Зіставлення документів АМПУ і “Ян де Нул Україна” показало, що тендер на проведення робіт в порту “Южний” супроводжувався численними порушеннями. Мало того що переможець – компанія, зареєстрована на офшор, так ще і головним критерієм вибору була аж ніяк не ціна. У НАБУ і САП є підстави вважати, що існує закулісна домовленість і що “питання вирішували” за “відкат”, – написав автор статті.

За його словами, це питання на користь народного депутата Сергія Фаєрмарка нібито вирішував Максим Широков, начальник адміністрації порту “Южний”.

Він виписав умови тендера так, що більшу кількість балів давалося компанії, готової взяти найменший аванс. При цьому у особистого фінансиста Фаєрмарка Олександра Лазанюка співробітники НАБУ вилучили флешку. За повідомленнями в ЗМІ, на ній знаходяться документи, які доводять, що компанія оформлена на кіпрські офшори, а кінцевий бенефіціар – одіозний депутат. Поки повний звіт про це в НАБУ не озвучив. Після всіх обшуків антикорупційний прокурор Назар Холодницький підвів риску: “Ми розслідуємо корупцію в діяльності морських портів. Будуть результати, будуть названі прізвища”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...