“В умовах агресії і гібридної війни”: Переїзд АП з Банкової: Зеленського попереджають про небезпеку

Переїзд Адміністрації президента Володимира Зеленського з вулиці Банкової в конгресно-виставковий центр “Парковий” створює великі ризики для безпеки глави держави.

Про це в ефірі ObozTV розповів екс-начальник Управління державної охорони генерал-полковник Валерій Гелетей. За його словами, з будівлею Адміністрації президента щодо заходів безпеки не зрівняється жодна будівля в Києві.

За словами генерала, в “Парковому” виникають складнощі з охороною глави української держави, а також іноземних президентів, прем’єрів і спікерів парламентів, які приїжджають в Україну. Гелетей зазначив, що серйозною загрозою для будівлі може стати зброя, “яку можна пронести на плечі”.

“Є певні системи, які можна поставити на плече … Після одного пострілу півбудівлі осиплеться. В умовах агресії Росії, це небезпечно”, – підкреслив він.

Генерал також зазначив, що будівля на Банковій оснащена всім необхідним для роботи АП: “Комунікація з українським керівництвом, обласними адміністраціями, комунікація з усім світом, захищена мережа, певні протокольні процесуальні речі, які відбуваються в самому приміщенні, проведення засідань РНБО, неможливість зняття інформації з кабінетів і багато-багато таких факторів, яких потребує держава в умовах агресії і гібридної війни “.

При цьому Гелетей підкреслив, що якщо Зеленський офіційно прийме рішення про переїзд, “то ніхто не буде це обговорювати, а всі забезпечуватимуть максимальні заходи безпеки вже в новій будівлі”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.