Перша потужна заява Кучми на посту глави ТКГ: не «весільний генерал»

Другий президент Україна Леонід Кучма, пояснив чому знову хоче працювати в Тристоронній контактній групі.

В Україні існує потреба працювати на її благо, є можливість вирішувати проблеми у міжнародному форматі. Тому він погодився на пропозицію Володимира Зеленського взяти участь в Тристоронній контактній групі.

Про це під час брифінгу в Адміністрації Президента заявив колишній Президент України Леонід Кучма.

«Я не міг відмовитися від такої пропозиції. Дійсно країна переживає не найкращі часи своєї історії. Мене завжди дивувало те, що в країні, де війна, внутрішніх політичних протиріч стало ще більше», – прокоментував Леонід Кучма.

Колишній Президент України наголосив на тому, що збирається зробити внесок у Нормандський формат.

«Я звик ухвалювати рішення, ухвалювати їх і відповідати за них. В мене є можливість зробити свій внесок у групі, яку ми нині створили у Нормандському форматі», – сказав Леонід Кучма.

Він підкреслив: Україна має не просто існувати у міжнародних форматах, а ухвалювати, погоджувати та виконувати рішення.

«Якщо ми дійсно ухвалюємо рішення, вони мають бути погодженими, далі мусять виконуватися в Україні. Я не можу працювати «весільним генералом». Попередньо зі себе цю посаду, так би мовити, за перерву, скинув. Сьогодні розумію, що є можливість працювати на благо, вирішувати проблеми, які нині існують в Україні», – додав Леонід Кучма.

Чинний президент України Володимир Зеленський додав, що в нього та групи є нові пропозиції, рішення і ніхто територією, суверенітетом України торгувати не збирається.

«Я зустрічався з партнерами зі США, країн ЄС – Франції, Німеччини. Ми обговорювали важливі питання, зокрема, щодо припинення війни на Донбасі. У нас є спільна позиція – відновлення наших переговорів у Нормандському форматі, розблокування Мінського процесу. П’ятого червня відбудеться перша зустріч тристоронньої групи на чолі з професійною людиною, яку поважають в Україні та за її межами – Леонідом Кучмою», – сказав Володимир Зеленський.

Президент наголосив на тому, що процес неможна затягувати, адже на припинення війни в України нема багато років

«Я радий, що Леонід Данилович до нас доєднався. Для нього і його сім’ї – це дуже великий тягар. В нашої групи є спільні пропозиції. Хочу, щоби вони були окреслені зрозумілими термінами виконання того чи іншого пункту. Адже в нас нема багато років не припинення війни», – наголосив Володимир Зеленський.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.