Тaкoгo не рoбив жoдeн прeзидeнт: Зеленський пoчaв викoнyвaти обіцянки дані Мaйдaнy

Про призначення нового керівника ГСУ СБУ замість звільненого генерал-майора поки нічого не говориться

Володимир Зеленський продовжує реформувати українську політичну систему.
Так, в країні триває низка доленосних призначень і звільнень.

Сьогодні, 31 травня на сайті президента України з’явився новий указ про звільнення начальника головного слідчого управління СБУ України.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №341/2019 Про звільнення Г.Остафійчука з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України Звільнити ОСТАФІЙЧУКА Григорія Володимировича з посади начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України. Президент України В.Зеленського 31 травня 2019

Як відомо, раніше президент вже призначив свою людину в СБУ. Так, новим членом служби безпеки на посаді заступника

З травня 2007-го по кінець березня 2011 року Остафійчук займав крісло заступника прокурора Києва, в період Майдану був старшим помічником заступника генпрокурора. Не потрапив під дію закону про люстрацію.
Остафійчук в 2008 році відкрив справу проти тодішнього голови МВС Юрія Луценка за “заподіяння легких тілесних ушкоджень” тодішньому мерові Києва Леоніду Черновецькому: ті побилися в приймальні Банковій після засідання РНБО. Він же цю справу і закрив, коли його фігуранти помирилися.

Нагадаємо, Зеленський знову нагнув депутатів, готовий важливий законопроект.

Законопроект президента України Володимира Зеленського про повернення відповідальності вищих посадових осіб за незаконне збагачення буде внесений до Верховної Ради 31 травня, в п’ятницю.

Про це 30 травня повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1 + 1”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.