Бумеранг. Двоє гірників загинули на шахті, про яку ішлося в серіалі «Слуга народу»

Перший візит новообраного президента Володимира Зеленського на Львівщину відбувся на шахту «Лісова» у селі Сілець, що згадується у серіалі «Слуга народу», актором і продюсером якого був сам Володимир Зеленський.

Про це повідомляє сайт Радіо Свобода.
За сценарієм фільму, на шахті стався вибух і головний герой серіалу Володимир Зеленський, у ролі президента, туди вирушив.
За збігом обставин, як реальний президент України він відвідав саме цю копальню у Львівській області, на якій загинули двоє гірників.
Трагедія сталася О 3-й годині 05 хвилин 29 травня внаслідок обвалу порід покрівлі на шахті «Лісова». Її наслідок – загибель двох гірників – це Михайло Турко 1997 року народження і Михайло Павлик 1971 року народження.
Шахтарі розповіли Радіо Свобода, що у них існує прикмета, що не можна згадувати реальні шахти в якихось жартах чи під час розваг.

«Ми обговорювали згадку про шахту в серіалі. Це частково нас образило, було важко сприймати такі події, як вибух на шахті, що цією темою маніпулюють, згадують реальну шахту, заробляючи на цьому великі гроші. Це ж людське життя.Тут люди на межі виживання, працюють на старому обладнанні, порушується техніка безпеки, нема за що купити хліб, бо зарплату ще за березень не виплатили», – сказав гірник шахти «Лісова» Олег Стельмах.

Володимир Зеленський уникнув відповіді на запитання про серіал, де згадується шахта «Лісова». Він вислухав скарги шахтарів про те, що їм постійно заборговують із виплатою зарплати, що шахти ДП «Львіввугілля» потребують модернізації, що вугілля, яке видобувають у копальнях державного підприємства, залежується на складах. Бо ПАТ «ДТЕК Західенерго» відмовляється його купувати на свої теплоелектростанції, які розташовані неподалік, на теренах Західної України.
Президент пообіцяв купити родині загиблого гірника квартиру (за державний кошт), а також розглянути проблему копалень Львівщини на РНБО.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.