“Безпрецедентне рішення”: Порошенко прокоментував націоналізацію “Приватбанку”

Опосередковано від стану справ в цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні

92267

Президент України Петро Порошенко прокоментував рішення щодо націоналізації “Приватбанку”.

“Вважаю своїм прямим обов’язком роз’яснити суть тих кроків, які вчора та сьогодні здійснені щодо “Приватбанку”. Попри те, що йдеться про приватну банківську установу, ці рішення не є чиєюсь приватною справою. Вони безпосередньо стосуються приблизно половини дорослого населення України – фізичних осіб, які є його клієнтами. Рівно як і понад 50% відсотків усіх юридичних осіб, зареєстрованих в Україні”, – зазначив він у зверненні.

За словами Президента, опосередковано від стану справ в цьому банку залежить вся фінансово-економічна ситуація в країні. Зокрема йдеться про те, що “Приватбанк” – це системний банк.

“Через це його не можна помістити в прокрустове ложе стандартних технологій оздоровлення банків. Саме тому ми вдаємося до безпрецедентного рішення – його переходу в 100% державну власність”, – підкреслив Порошенко.

Він також запевнив, що держава бере на себе відповідальність і гарантує клієнтам недоторканість і цілісність їхніх грошей.

“Для посилення захисту вкладників “Приватбанку” у якості невідкладного я подав до Верховної Ради законопроект, який надає додаткові гарантії вкладів громадян у цій установі. Вони будуть такі ж самі, як для “Ощадбанку” – як для банку, що на сто відсотків належить державі”, – додав Президент.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що “Приватбанк” переходить у 100% власність держави. У Мінфіні та правлінні “Приватбанку” вже запевнили, що з грошима вкладників нічого не станеться.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...