Розпуск Ради: у Зеленського розставили всі крапки над «і», чого чекати

У новообраного президента України Володимира Зеленського пояснили ситуацію з теоретично можливим розпуском Верховної Ради

Про це заявив його радник Дмитро Разумков в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1 + 1”.

Зокрема він підкреслив, що Володимир Зеленський в цьому питанні не буде йти на порушення закону.

“На порушення закону дійсно ніхто йти не планує. Є передумови, які дають можливість президенту розпустити Верховну Раду. Вони чітко прописані в законодавстві, іноді не до кінця чітко, але більш-менш зрозуміло. Однією з цих передумов є відсутність коаліції, яке багато обговорюється. І, з моєї точки зору, коаліції сьогодні немає, тому що в двох коаліційних фракціях немає 226 народних депутатів”, – заявив Разумков.

Він розповів про різні запити і судові позови, в яких спікера парламенту Андрія Парубія просили показати поіменний список депутатів, що входять до коаліції, але цього так і не було зроблено.

На уточнююче питання, чи буде розпуск Верховної Ради, Разумков відповів: “Природно, буде ініціювати”.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради України розглядають дві дати дострокових виборів: 14 або 21 липня. При цьому, вибори можуть бути призначені простим розпорядженням новообраного президента Володимира Зеленського після церемонії інавгурації.

Де-факто в парламенті коаліції немає вже давно, тому рішення може бути прийнято вже на наступний день після присяги Зеленського, 21 травня. Також, найбільша фракція Блок Петра Порошенка погодилася підтримати ідею з достроковими виборами.

Як відомо, у четвер, 16 травня, в народні депутати призначили дату офіційної інавгурації нового глави держави Володимира Зеленського: церемонія відбудеться 20 травня. За це рішення проголосували 315 парламентаріїв.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.