75% українців вважають, що Зеленський має піти на прямі перемовини з Росією

Три чверті українців вважають, що Президент України має піти на прямі переговори з Росією для досягнення миру на Донбасі.

Про це свідчать результати спільного соцопитування центру «Соціальний моніторинг», Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка та соціологічної групи «Рейтинг».

«75% вважають, що Президент України заради встановлення миру на сході країни має піти на прямий діалог із РФ: 50,8% відповіли «безумовно, так» та 24,2% – «скоріше, так». Не згодні з цим 16% та 9% не визначилися», – сказано в повідомленні.

55,4% вважають, що Президент України заради встановлення миру на сході країни має піти на прямий діалог із керівниками так званих «Л/ДНР».

Третина опитаних (32,7%) з цим не згодні, решта (11,9%) – вагаються у відповіді.

Серед варіантів розв’язання проблеми непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей найбільший рівень підтримки має «надання цим територіям особливого статусу, який передбачає автономію в складі України» (39,9%).

Цей варіант переважає у всіх регіонах, крім Західного.

Опитування проводилося з 30 квітня по 10 травня 2019 року у 24-х областях України та м. Києві. Усього опитано 3000 респондентів.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.