У Зеленського розказали, чи можливо військовим шляхом визволити Крим і Донбас

Апаршин також розповів, що порадив би робити із Полтораком.

Іван Апаршин, який є радником новообраного Президента Володимира Зеленського з питань безпеки і оборони, розповів, що питання Донбасу і Криму можна розв’язати у військовий спосіб. Проте, за його словами, він не пропонуватиме будь-кому проведення подібної операції ЗСУ.

Про це Апаршин заявив в інтерв’ю Hromadske.

«Завжди можна у військовий спосіб вирішити будь-яке питання. Питання друге — яка вартість цієї операції в людських втратах. Я б не пішов (на це, – ред.) ніколи, на сьогоднішній день, на те, щоб пропонувати будь-кому проведенням операції ЗСУ вирішити питання повернення території Донбасу та Криму. Ніколи», – заявив Апаршин.

Наразі, як зазначає Апаршин, можливості української армії та оборонно-промислового комплексу «неспівставні» з можливостями збройних сил Росії.

«Але є варіанти, є можливі пропозиції стосовно застосування ЗСУ, і ми сьогодні дуже серйозно працюємо над цією темою. Можна зробити все можливе, щоб навіть при перевазі у силах та засобах для РФ подальше вторгнення на територію України мало дуже великі проблеми”, – наголосив радник Зеленського.

Він також заявив, що коли у Зеленського «будуть питання, що робити з Полтораком», він йому «точно порадить знайти нового кандидата на посаду міністра оборони».

Щодо Мінського формату радник Зеленського заявив, що наразі він «не працює».

«Позиція залишається незмінною, але ж це позиція не Президента Зеленського. Це позиція, яку я в разі необхідності буду йому пропонувати. …. Але сказати сьогодні, що ми від Мінського формату відмовляємося, буде некоректно по відношенню до наших партнерів», – додав Апаршин, нагадавши про заяву спецпредставника США по Україні Курта Волкера щодо необхідності вивести з Донбасу російські війська.

«Після цього кордон з РФ має бути перекритий. Ким? Українською армією або миротворчими силами ООН. А далі вже підготовчий механізм до повернення туди українського права і вибори за українськими законами. Без того, щоб там забезпечити безпеку, нічого вирішено не буде. Поки кордон не буде перекритий, все інше може бути розглянуто, але це не буде ефективним», – зазначив радник Зеленського.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.