Винуватиця кривавої ДТП у Харкові Зайцева хоче, щоб їй змінили покарання на умовне

Зайцева просить пом’якшити їй вирок.


Олена Зайцева просить апеляційний суд скасувати присуджене їй покарання у вигляді 10 років ув’язнення, або пом’якшити його до 5 років позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє «Громадське» із посиланням на адвокатку потерпілих у цій справі Ларису Матвєєву.

«Вона (адвокатка Зайцевої Юлія Плетньова — ред.) вважає, що рішення суду першої інстанції незаконне, прийнято з порушенням матеріальних і процесуальних норм, тому, на її думку, суд апеляційної інстанції повинен призначити новий розгляд в суді першої інстанції, а в разі, якщо апеляційний суд вважатиме зазначені порушення недостатніми для скасування вироку, змінити його в частині призначення Зайцевій покарання і пом’якшити його до п’яти років позбавлення волі… звільнити її від основного покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк на розсуд суду», — сказала Матвєєва.

Вона додала, що в частині цивільного позову потерпілих захист Зайцевої хоче, аби вона виплатила лише 30% компенсації, а інший винуватець ДТП Геннадій Дронов — 70%. Захисники Зайцевої вважають, що ступінь вини Дронова значна більша, ніш Зайцевої.

Матвєєва розповіла, що захист Дронова також подав апеляцію і просить суд звільнити його від покарання, бо доказів його вини, на думку захисту, немає.

Розглянути апеляційні скарги суд поки не може, бо Зайцева досі знайомиться з матеріалами справи.

«Фактично, на мій погляд, зловживає своїми правами та затягує судовий розгляд», — сказала адвокатка.

Матвєєва наголосила, що такі вимоги засуджених є неприйнятними для потерпілих.

«Позиція сторони захисту Зайцевої обурила всіх, потерпілі ніколи не вірили в щире каяття Зайцевої, але не очікували такого відвертого цинізму», — зазначила вона.

Вирок Зайцевій оскаржила її нова адвокатка Юлія Плетньова, яка також є адвокаткою міськголови Харкова Геннадія Кернеса.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.