На Волині прихильники московського патріархату побили парафіян ПЦУ

Прихильники Московського патріархату біля церкви у селі Четвертня Маневицького району, що на Волині, жорстоко побили двох прихильників переходу до Православної церкви України. Чоловіки намагалися перешкодити адептам МП винести з церкви цінності та реліквії.

Як повідомило «ВолиньUA», інцидент стався 1 травня 2019 року, на церковному подвір’ї храму у Четвертні.

За словами місцевих мешканців, після того, як понад дві третини мешканців громади проголосували за перехід до ПЦУ, двоє українців старшого віку вирішили залишилися на ніч біля дзвіниці, аби поночі з храму нічого не винесли.

Побоювання прихильників ПЦУ виявились небезпідставними: вночі група прихильників Московської церкви спробувала відкрити храм. На брязкіт ключів літні «охоронці» храму з числа місцевих мешканців, які завадили винести цінності.

Нерівна сутичка закінчилася жорстоким побиттям літніх людей, які потрапили до лікарні. Із їхніх слів, особливою жорстокістю відзначився один із заїжджих священиків, який родом із Четвертні, хоча зараз має власну парафію Московського патріархату на Ратнівщині.

На місце інциденту викликали поліцейських, які наразі вирішують питання щодо внесення відповідних відомостей про скоєння злочину до ЄРДР.

Найімовірніше, до з’ясування всіх обставин інциденту історичний храм у Четвертні опечатають.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.