Путін підписав указ про спрощення отримання громадянства РФ для українців

Відповідний указ опублікували на сайті Кремля.

У середу, 1 травня, президент РФ Володимир Путін підписав указ щодо спрощення порядку отримання російського громадянства для мешканців тимчасово окупованих територій України. Відповідний указ опубліковано на сайті Кремля.

Право отримати громадянство Росії отримають мешканці України, які не мають громадянства (підданства) іншої держави, а також особи без громадянства, які народилися і постійно проживали на територіях окупованого Криму та м. Севастополя, які виїхали за межі зазначених територій до 18 березня 2014 року, а також їхні діти, зокрема усиновлені, члени подружжя і батьки.

Також російське громадянство у спрощеному режимі зможуть отримати громадяни України та особи без громадянства, які мають дозвіл на тимчасове проживання або дозвіл на проживання в РФ, посвідчення біженця, посвідчення про надання тимчасового притулку на території РФ.

Під указ підпадають люди, які мають свідоцтво учасника «Державної програми зі сприяння добровільному переселенню до РФ співвітчизників, що проживають за кордоном, які постійно проживали на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України станом на 7 квітня 2014 року і 27 квітня 2014 року відповідно», а також їхні діти, члени подружжя і батьки.

Крім того, у спрощеному порядку громадянство РФ може даватися іноземним громадянам і особам без громадянства, «які самі або родичі по прямій висхідній лінії, усиновителі або члени подружжя яких були піддані незаконній депортації з території Кримської АРСР, а також їхнім родичам по прямій низхідній лінії, усиновленим дітям і членам подружжя».

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.