Пашинський через пов’язану фірму таємно отримав від армії 200 млн грн

Компанія з оточення нардепа поставить Міноборони бронемашини, які раніше погано себе зарекомендували.

Пов’язана з нардепом від “Народного фронту”, головою оборонного комітету Верховної Ради Сергієм Пашинським компанія отримала в січні 200 млн гривень на виконання таємної угоди з Міністерством оборони України в рамках державного оборонного замовлення на постачання бронемашин “Варта”.

Про це повідомляє голова експертної організації StateWatch Гліб Канєвський з посиланням на офіційний портал використання публічних фінансів, пише Економічна правда.

Зазначається, що гроші були перераховані Державною казначейською службою на приватний рахунок ТОВ “Українська бронетехніка”, відкритий в “Ощадбанку”.

На думку Канєвського, таємна проплата без конкурсу за автомобіль, який має конкурентів на ринку України і про технічні характеристики якого вдосталь інформації в Інтернеті, свідчить про те, що Міноборони могло зробити свій вибір під тиском політиків.

Компанія “Українська бронетехніка” маловідома приватна фірма, яка до 2015 року називалася ТОВ “Укрглавпак” і спеціалізувалася на виробництві тари з пластмаси.

Директор фірми Олександр Кузьма – родич відомого в фармбізнесі Миколи Кузьми, який у 2014 році був помічником на громадських засадах нардепа Пашинського.

Сам депутат і його однопартійці по “Народному фронту” Арсен Аваков і Олександр Турчинов одразу ж після презентації бронеавтомобіля у 2015 році заявили про масштабні закупівлі “Варти” без проведення випробувань за стовідсотковою передоплатою.

Закупівлі відбуваються попри те, що на випробуваннях “Варта” зарекомендувала себе настільки погано, що партії цих автомобілів, які постачаються до Національної гвардії і Міноборони, відбраковували й відправляли виробникові на доопрацювання.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.