ШОК!!!Горбачов назвав істинного винуватця розвалу СРСР

Екс-президент СРСР Михайло Горбачов назвав російське керівництво одним із винуватців розколу СРСР.
Про це повідомляє Інтерфакс.

Former Soviet President Mikhail Gorbachev talks about politics and his days in power during a visit to the University of the Pacific McGeorge School of Law in Sacramento, Calif., on Wednesday, Oct. 26, 2005. Gorbachev reminised about the Cold War days with law students and faculty before a scheduled speech at a lecture series later in Sacramento.(AP Photo/Handout Steve Yeater-McGeorge School of Law)

Він додав, що розвал СРСР вчинили, керуючись винятково особистими амбіціями та жагою влади, учасники Біловезьких угод, перш за все, тодішнє керівництво СРСР.

“Треба було провести децентралізацію, так як нові республіки сильно виросли і економічно, і в соціальному плані. Вони стали фактично справжніми державами, а не республіками у великій державі. Це треба було враховувати”, – сказав екс-президент.

Також він додав, що не слід валити всю провину за розвал СРСР на Захід. Передовсім, на його думку, потрібно було вийти на вулиці та підтримати Радянський Союз.

Наостанок він наголосив на тому, що російське керівництво злякалося, що “хитромудрий” Горбачов відібрав у них перемогу в серпневому путчі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...