Україна посіла перше місце в страшному європейському рейтингу: “Без шансу на свободу”

Україна обігнала усі європейські держави за кількістю довічно ув’язнених на душу населення

Виявилося, що їх наразі аж 1541 особа. Україна опинилася на першому місці тому, що ув’язнені не мають перспективи звільнення.

Про це розповів експерт Консультативної місії ЄС, доктор публічного права Вадим Човган.

«Вважається, що довічники — це серійні вбивці, але багато довічників зовсім не серійні. Інше питання в тому, що є люди, які стверджують: є сумнів у справедливості засудження цих людей і в їхній провині. Правозахисники кажуть, що є багато невинних», – сказав він.

Також Човган заявив, що за всю історію України виправдали та відпустили на волю лише трьох ув’язнених довічно. Крім цього, він розповів, що за статистикою та емпіричними дослідами, встановлено, що випущені на волю довічно ув’язнені практично не скоюють злочинів, тим паче насильницького характеру.

«Багато хто думає, що вийдуть довічники і почнуть вбивати, але є низка емпіричних досліджень, тобто досліджень зі статистикою рецидиву цих людей. Виявляється, що серед них одиниці з тисячі вчиняють нові вбивства. Це орієнтовно піввідсотка, які вчиняють злочин, ще менше вчиняють насильницький злочин», — розповів Вадим Човган.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.