На Волині адепти Московського патріархату захопили сільраду та погрожували розстрілами, – ЗМІ

Серед блокувальників був і московський піп.

У с. Бронниця Камінь-Каширського району Волинської області прихильники Московського патріархату спільно з місцевим попом у вівторок, 15 січня, заблокували приміщення сільради, де перебували місцеві голова та депутати.

Про це повідомляють “Волинські новини”.

Видання стверджує, що більшість вірян у селі висловилися за перехід із Московського патріархату до Православної церкви України. Проте московський батюшка зібрав агресивних чоловіків, котрі заблокували сільську раду. Вони вимагали від голови села Бронниця надати їм список людей, котрі хочуть покинути МП.

Місцевий мешканець Богдан Козік наголосив, що один із активних адептів Московського патріархату, погрожував людям розстрілами. За його словами, цей чоловік возить людей до окупованого Криму та РФ.

Піп і його прихильники покинули сільраду лише після приїзду правоохоронців.

У Нацполіції у Волинській області підтвердили, що вони виїжджали на місце конфлікту. Проте, за словами правоохоронців, на той момент, коли вони прибули на місце виклику, блокування уже не було.

“Поліцейські з’ясували, що в приміщенні сільської ради відбулася розмова священика та групи прихожан місцевого храму із головою та секретарем сільради. Порушень громадського порядку не зафіксовано. Жодних протиправних дій як щодо представників органу місцевого самоврядування, так і членів церковної громади не вчинялося. Скарг і заяв з обох сторін до поліції не надходило”, – йдеться у повідомленні.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.