Українські військові посунули бойовиків під Авдіївкою

До обстрілів авдіївської промзони долучилася група найманців, на чолі котрої стоїть бойовик, відомий як “Гіві”.

zahysnyky

У цьому впевнені оборонці української землі на передових позиціях.

Напередодні від обстрілів було зруйновано черговий будинок на території, котру називають “малими садами”. Військові 72-ї бригади кажуть, що бойовики не вперше застосовують цю тактику: спочатку стріляють запальними, аби відволікти увагу бійців на гасіння пожежі, а потім намагаються йти в атаку. Стиль роботи групи “Гіві” українські воїни вже вивчили – ті активізуються чітко по годиннику. Вночі з 3:00 до 5:00 бандити стріляють важким калібром, а вдень відпочивають, лише зрідка турбуючи одиночними пострілами з РПГ.

До позицій ворога на промці – менше півкілометра. Бойовики легко фіксують появу журналістів і посилюють вогонь. Раніше працівників ЗМІ туди просто не пускали, бо це було надто небезпечно. Тепер ворога дещо приструнили, а самі позиції посунули вперед. Українські військові наголошують, що вони не атакують, а просто зменшують бойовикам шанси для маневру. “Поетапно, займаючи позицію за позицією, ми просто посунули”, – пояснює боєць із позивним “Київ”.

Щоби посунути ворога ще хоч трошки, хлопці ходять у розвідку – шукати його слабкі місця. Пильність у таких вилазках – головне. Розтяжки зустрічаються чи не на кожному кроці. Однак бійці вже не бояться нічого. “Погрожують завжди, але ми їх не боїмося. Скільки можна погрожувати – третій рік”, – кажуть оборонці Авдіївки.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...