Затриманий на хабарі заступник прокурора Вінничини відбувся штрафом

Заступника прокурора Вінниччини Олександра Попеско, затриманого в квітні на отриманні хабара в розмірі п’яти тисяч доларів, визнано винним. В якості покарання екс-прокурор сплатить 25 500 гривень штрафу та залишиться на волі.

 

 

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура на своїй фейсбук-сторінці.

Як йдеться в повідомленні, “04.12.2018 року вироком Вінницького міського суду Вінницької області затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченими та засуджено за зловживання впливом за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України колишнього заступника прокурора Вінницької області, адвоката та посередника.

Судом їх визнано винними та кожному призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі максимальної суми, передбаченої санкцією цієї статті – 25 500 грн.

Встановлено, що до заступника прокурора Вінницької області в інтересах заявника звернувся посередник із проханням вплинути на процесуальних керівників у кримінальному провадженні щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки.

Заступник прокурора області пообіцяв вплинути на процесуальних керівників за грошову винагороду у розмірі 5 000 дол. США, які запропонував передати через адвоката.

11.04.2018 року його було затримано під час передачі грошових коштів від адвоката до прокурора за місцем його мешкання”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.