Назвали імена поранених українських військових, котрих узяли в полон на Азові (фото)

Стали відомі імена трьох поранених українських військовослужбовців, котрих російські спецпризначенці вчора захопили в полон в Азовському морі і зараз утримують у лікарні окупованої Керчі.

Як повідомляють російські ЗМІ з посиланням на дані поінформованих джерел в “правоохоронних органах”, у лікарні перебувають Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, Новоукраїнка, Кіровоградська область), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, Одеса), Ейдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999 року, Одеса).

Вони перебувають у відділення травматології Керченський лікарні № 1 імені Пирогова.

Андрій Ейдер
Андрій Артеменко

 

Раніше уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денисова запевнила, що українські моряки перебувають на території Керчі в стабільному стані.

“Щойно знову говорила з Уповноваженим РФ з прав людини Тетяною Москальковою. Вона повідомила мені, що наші моряки перебувають на території міста Керч. Наразі їх допитують слідчі прикордонного управління ФСБ РФ. За її словами, троє українських моряків перебувають у Керченській лікарні № 1. Їхній стан оцінюється як неважкий. Москалькова запевнила мене, що їм надана вся необхідна допомога і загрози життю немає”, — каже Денисова.

Водночас постійний представник Президента України в Криму Борис Бабін в ефірі одного з українських телеканалів заявив, що кількох поранених українських моряків, котрих росіяни захопили у полон в Азовському морі, доправили до Москви.

Окрім цього, лише сьогодні у Путіна вперше прокоментували стрілянину на Азові. Цілком прогнозовано у Кремлі заявили, що вчорашня стрілянина — це “дуже небезпечна провокація Києва, яка вимагає особливої ​​уваги й особливого ​​розгляду”.

Нагадаємо, 25 листопада ввечері Росія атакувала українські катери у Керченській протоці. У Мережі з’явилося відео атаки.

За даними ВМС України, шестеро українських військовослужбовців отримали поранення. Московити ж кажуть, що внаслідок атаки в морі “отримали легкі поранення” троє українських військових. Також Росія захопила три українські військові катери.

Весь склад ВМС підняли за тривогою, всі кораблі виходять у море.

Рада національної безпеки й оборони на засіданні, що почалося після півночі 26 листопада, підтримала рішення про впровадження воєнного стану в Україні на 60 діб.

Петро Порошенко пропонує ВРУ розглянути на позачерговому засіданні в понеділок рішення про запровадження воєнного стану в Україні.

Представник Порошенка в Криму заявив, що поранених українських моряків вивезли до Москви. Денисова ж каже, що вони в Керчі.

Захоплені прикордонниками ФСБ РФ українські кораблі прибули до Керчі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.