Помер режисер Бернардо Бертолуччі

Найкращим його твором вважається стрічка «Двадцяте століття».

Видатний італійський режисер Бернардо Бертолуччі помер 25 листопада у віці 78 років. Про це повідомляє інформаційна агенція Meduza, посилаючись на італійську газету La Repubblica.

Він народився 16 березня 1940-го у Пармі. Закінчив Римський університет, де вивчав сучасну літературу. Хоча Бертолуччі й отримав визнання як поет, 1961 року він почав працювати помічником режисера у П’єра Паоло Пазоліні (той був приятелем його батька — поета та кінокритика). У 24 роки Бертолуччі зняв свій перший професійний фільм «Перед революцією» (1964). Потім поставив за повістю Ф. Достоєвського «Двійник» фільм «Партнер» (1968), знятий під впливом Жан-Люка Годара у дусі «нової хвилі» французького кіно. Новий успіх чекав режисера після виходу на екрани його фільму «Конформіст» (1971), який критики визнали шедевром світового кіно, а наступна стрічка, «Останнє танго в Парижі» (1973), справила незабутнє враження і на глядачів, і професіоналів кінематографу.

Найкращим твором Бернардо Бертолуччі вважається стрічка «Двадцяте століття» (1976).

Епічна робота «Останній імператор» (1987) удостоїлася світового визнання й отримала дев’ять «Оскарів». Проте фільм «Під покровом неба» за участі Дебри Вінгер і Джона Малковича критики зустріли набагато прохолодніше. Новим етапом у творчості режисера стали зйомки «Маленького Будди» (1994) з Кіану Рівзом у головній ролі та «Краси, що зникає» (1996) з Лів Тайлер, Джеремі Айронсом і Жаном Маре, що підтвердило славу Бернардо Бертолуччі як одного з найкращих режисерів сучасного кіно.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.