Google пригрозив закрити свій сервіс в Європі

Компанія не готова платити величезні податки.

Віце-президент новинного агрегатора Google News Річард Ґінґрас (Richard Gingras) не виключає, що сервіс буде закритий на території ЄС, якщо Брюссель прийме “податок на гіперпосилання”. Річард додав, що у цього сервісу немає реклами, так що він не приносить прибутку компанії. У разі внесення закону про податок на гіперпосилання, цей сервіс буде вимагати від корпорації грошей. Звичайно ж, для компанії в роботі сервісу немає сенсу, якщо він лише зменшує капітал.

Введення податку призведе до того, що новинні агрегатори будуть зобов’язані платити ЗМІ за використання їх вмісту. Тому, топ-менеджер Google не виключив припинення роботи Google News в країнах ЄС, хоча такий варіант розвитку подій для компанії “небажаний”.

Остаточне рішення буде прийнято після знайомства з фінальним текстом закону. Раніше комітет по законодавству Європарламенту схвалив законопроект, за яким інтернет-сервіси повинні будуть платити авторам ліцензійний збір за використовуваний художнього і новинного контенту, а також податок з виручки від реалізації цифрових послуг. Відразу після прийняття цього закону YouTube виплатив блогерам кілька мільярдів доларів за унікальний контент, а також посилив захист авторських прав.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...