Україна розірвала угоду з Росією про авіатехніку

Кабінет міністрів України підтримав законопроект про припинення дії міжурядової угоди з Росією від 1 липня 2003 року “Про ліквідацію і порядок повернення авіаційної техніки, що перебуває на ремонтних підприємствах Міністерства оборони України і Міністерства оборони РФ”.

752245

Відповідний законопроект, розроблений Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), схвалений на засіданні Кабміну за процедурою без обговорення, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Підписана Україною і Росією міжурядова угода домовляється про умови ліквідації на виконання Договору про СНО від 1991 року п’яти російських важких бомбардувальників Ту-95, оснащених для ядерних озброєнь, на потужностях авіаремзаводу в м. Біла Церква, що забезпечував їх ремонт.

Угодою також передбачено взаємне повернення авіаційних двигунів, які перебувають на ремонтних підприємствах Міноборони РФ і Міноборони України.

Нагадаємо, навесні уряд України вирішив припинити дію угоди з Росією про співробітництво в галузі технічного захисту інформації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...