Так і має бути? Жінці ампутували здорову ногу, замість хворої з гангреною

Щоб приховати свою помилку, хірурги “втратили” направлення до лікарні. У 89-річної Марії Доронової, заслуженого вчителя і колишнього в’язня концтабору, почалася гангрена на правій нозі.

Син відвіз жінку в поліклініку, де її терміново перенаправили в лікарню на операцію – ампутація.

Хірурги сказали, що все пройшло успішно. Але коли син зайшов в палату, то побачив, що лікарі ампутували матері іншу, здорову ногу – до середини стегна.

Коли він звернувся до хірургів, ті відповіли, що так і повинно бути – все одно б довелося ампутувати обидві. Направлення з Воронезької поліклініки (Росія), де була рекомендація по ампутації правої ноги, за словами сина, зникло.

Зараз бабусі ампутують і другу – хвору – ногу. Син заявив, що він проти повторної операції в цій лікарні, і його навіть ніхто не попередив про неї.

За повідомленнями ЗМІ, цим випадком вже зацікавився слідчий комітет і розпочав перевірку.

За словами правоохоронців, в лікарні проведено огляд місця події, вилучено всю меддокументації, призначена судово-медична експертиза. Опитуються родичі, очевидці події, медпрацівники.

Разом з тим, головний лікар наполягає, що операція проведена так, як треба. Чому жінці залишили уражену гангреною ногу, що отруює організм, лікар пояснювати відмовляється, посилаючись на таємницю.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.