Залишиться назавжди в наших серцях: Пішов з життя народний артист України

У середу, 31 жовтня, пішов з життя український режисер, народний артист України Едуард Митницький. За час своєї кар’єри метр театрального мистецтва заснував Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра, в якому всі ці роки був беззмінним художнім керівником.

Про смерть режисера повідомляється на офіційному сайті театру.

“Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, розділяємо скорботу усіх, хто знав або працював із видатним Майстром”, — зазначено в повідомлені театру.

На момент смерті Митницькому було 87 років, за час кар’єри режисер створив понад 140 вистав у театрах України, Росії, Німеччини, Чехії, Болгарії та інших країн. З 1972 по 1975 рік Митницький був головним режисером Київського театру оперети, в 1978-му заснував Театр драми і комедії на лівому березі Дніпра.

До переліку робіт, створених режисером у театрах, увійшли такі спектаклі, як “Варшавська мелодія” (Київський Національний театр ім. Лесі Українки), “Анна Кареніна” (Одеський російський драматичний театр), “Гамлет”, “Майн Кампф, або шкарпетки в кавнику”,”Море… Ніч… Свічки…”,”Три сестри” (Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра) та інші.

Видатним педагогом Митницького у своєму Facebook-пості назвав театральний критик Олег Вергеліс.

“В історії українського театру його творче життя і його вистави залишаться назавжди, в наших серцях — також…” — підкреслив він.

Зазначається, що дата і час прощання із майстром українського театру будуть повідомлені додатково.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.