П’яні в дрова нардеп та екс-голова ОДА розстріляли та спалили своє авто, а тоді побили сільського голову, – ЗМІ

У п’яному дебоші звинувачують нардепа-ляшківця Сергія Скуратовського.

ЗМІ повідомляють, нібито народний депутат від Радикальної партіЇ Сергій Скуратовський разом з колишнім головою Житомирської ОДА, ляшківцем Юрієм Забілою влаштували п’яний дебош під час полювання на Київщині.

Видання “Киев.Власть” розповідає, мовби, голова Плахтінянскої сільради Макарівського району Олександр Сорочан проїжджав повз ляшківців, які полювали на фазанів, і помітив, як з автомата Скуратовський розстрілює власний автомобіль, який вже почав горіти. За даними ЗМІ, Сорочан запропонував свою допомогу високопоставленим особам, однак Скуратовський та Забіла у відповідь жорстоко його побили.

У виданні також зазначили, що раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков нагородив Скуратовського автоматичною зброєю.

“Киев.Власть” посилається на джерела в Київській облраді, зазначаючи, що на полювання Скуратовський виїжджає в угіддя, що розташовані на території Макарівського та Бородянського районів Київської області. Угіддя – це 30 тис. гектарів землі, що перебувають у користуванні мисливсько-рибальського клубу “Ярик”. До недавнього часу цей клуб був підконтрольний оточенню Януковича, а з весни 2016 року клуб переписали на екс-помічника Скуратовського – Богдана Мотрича.

Про конфлікт між Скуратовським та Сорочаном розповідає також ТСН, втім описує його трохи по-іншому.

ЗМІ зазначає, що з головним болем, гіпертонічним кризом і травмою ока голова села Плахтянка потрапив у лікарню. Він стверджує, що його побив народний депутат.

“Підбігає Скуратовський, сюди вдарив рукою – я не очікував. Упав одразу. Було видно, що він п’яний. Він же стояв близько біля мене, тикав мені в грудь і кричав: я у вас тут порядки понаводжу!” – цитує видання Сорочана.

У розмові з журналістами сільський голова розповів, що ввечері зі своїм товаришем повертався додому. Їхали вдвох польовою дорогою, на мосту вони побачили знайомого лісника та вийшли, щоби з ним привітатися. В цей час з іншої машини вискочив народний депутат і напав на двох чоловіків з криками: “Це моя земля”.

“Я його запитував: за що вдарив? А він: да я тебе зараз взагалі тут зарию! Каже хлопчині, який стояв поруч, може, його охоронець: дай ствола, я його зараз завалю. В цей момент мені телефонує дружина, я кажу: Лєна, якщо мене застрелять, то знай, що це Скуратовський Сергій Іванович”, – переповідає слова побитого голови села ТСН.

Ці слова підтверджує дружина Сорочана.

“Чоловік сказав, що знай: якщо мене застрелять, то це Скуратовський – і телефон вимкнули. У мене був такий шок, що я хвилин п’ять не могла говорити”, – каже Олена Сорочан.

“Вочевидь, конфлікт стався через появу чоловіків біля мисливських угідь Скуратовського – постраждалі кажуть, що він закидав їм відлов звірів, у яких він вкладає кошти. Самі ж селяни переконують, що нікого не стріляли, бо їхали не на полювання, та й зброї із собою не мали, – зазначають журналісти.

ТСН також переповідає іторію мисливських угідь, яку подає “Киев.Власть”, і зазначає, що недавно угіддя перейшли в руки ляшківців.

“У ліси запустили кабанів, косуль, зайців і фазанів. Квиток на полювання, за чутками, коштує до 20 тисяч гривень, але у закритий VIP-клуб чужим узагалі зась, – каже ТСН. – Поліція тим часом за фактом нападу на чоловіків порушила кримінальне провадження. Товариш сільського голови зі струсом мозку зараз на лікарняному, але давати інтерв`ю він боїться. Після тієї ночі в полі залишився “Уазик”, який вщент згорів. Причини невідомі, на ньому свідки начебто і бачили депутата-мисливця”.

“Ми голову допитали, він визнається, як потерпілий. Є нанесення тілесних ушкоджень. Допитувати нардепа має право тільки Генпрокуратура”, – пояснили журналістам правоохоронці.

Сам депутат Скуратовський на зв’язок з ТСН не вийшов. Натомість прокоментувати ситуацію в Радикальній партії доручили Андрію Лозовому.

“Сергій Скуратовський не брав участі у полюванні, він повертався з відрядження з нашим керівником. Він був у костюмі. Я поцікавився у людей – вночі на фазана не полює ніхто. Це інсинуація. Бо якби хотіли їх побити, то прибили би там. І вони, в принципі, це заслужили. Це низькопробний фейк, яким займається голова Плахотнюк, чи як там його, який безбожно краде в українського народу торф, пісок – ми оприлюднимо докази. Це злодії, ворюги”, – заявив заступник керівника Радикальної партії.

Медики тим часом скерували сільського голову в Київ – побоювання викликає його око. Та говорити про стан пацієнта, попри його дозвіл, чомусь не хочуть.

“Середньої тяжкості”, – характеризують вони тілесні ушкодження потерпілого.

Про загрози втрати зору лікарі нічого не говорять – лише визнають, що травма ока правдоподібно має походженням удар.

“Але я не хочу з цим зв’язуватися”, – зізнався один із медиків.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.