Подвійне громадянство: закарпатські чиновники пишуть заяви на звільнення через угорські паспорти

Звільняються працівники місцевих державних адміністрацій.

На Закарпатті директор Варієвської ЗОШ Олександр Марку (Берегівський район, село Вари) написав заяву на звільнення через наявність угорського громадянства.

Про це повідомляє Мукачево.net

Олександр Марку також є депутатом районної ради. Питання про складання депутатського мандату директор поки не озвучив.

Написали заяви на звільнення через наявність другого громадянства і Жанна Цурі (головний спеціаліст відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту Берегівської РДА) та Русин Єльвіра (головний спеціаліст відділу економічного розвиту і торгівлі Берегівської РДА).

Також за попередньою інформацію аналогічну заяву має написати директор гечанської ЗОШ Бейло Якоб (село Геча, Берегівський район), який також за сумісництвом є депутатом.

В Угорщині Посла України Любов Непоп викликали до МЗС у зв’язку з публікацією сайтом “Миротворець” списку понад 300 закарпатських чиновників, якi мають угорський паспорт.

Як уже повідомлялося, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що утиски угорців українською державою не припиняться, доки Україну очолює нинішній президент.

У відповідь на це Голова ОУН Богдан Червак заявив, що Угорщина повинна відповісти за катування українців.

Нагадаємо, раніше ЗМІ оприлюднили відео, на якому українці урочисто отримують угорські паспорти та присягають на вірність Угорщині.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна може видворити консула з Берегового, який роздавав угорські паспорти.

Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що уряд його країни вважатиме вислання угорського консула з Берегового, у зв’язку з відео з видачею паспортів, «ризикованим та недружнім кроком» з боку України, який не залишиться без відповіді.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.