Порошенка позбавили звання почесного громадянина Верони

Міськрада італійської Верони 20 вересня позбавила президента України Петра Порошенка звання почесного громадянина міста. Це рішення підтримало 28 депутатів, четверо проголосували проти.

Про це повідомило італійське агентство ANSA. Надання президенту України Петру Порошенко статусу громадянина Верони попереднім складом міської ради, яке відбулося в знак подяки за допомогу в поверненні до Італії викрадених в місцевому музеї картин, нинішні депутати від проросійської партії «Ліга» назвали дуже поспішним. На їхню думку, допомога Порошенка була сумнівною, оскільки розслідування проводила місцева влада.

Нагадаємо, 6 травня 2016 року в Одеській області при підготовці при спробі переправи в Молдову українські прикордонники виявили та вилучили 17 картин, які були викрадені 11 листопада 2015 року з музею Кастельвеккьо в Вероні. На наступний день була проведена експертиза, яка встановила справжність картин, після чого їх повернули в італійський музей.

Відзначимо, після присвоєння Петру Порошенку звання почесного громадянина Верони до влади в цьому місті прийшла партія «Ліга», що має проросійську позицію.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...