В Італії відкрили справу проти Ryanair через вимогу платити за ручну поклажу

Антимонопольне управління Італії відкрило розслідування проти авіакомпанії Ryanair щодо її рішення брати плату з пасажирів за можливість взяти ручну поклажу на борт літака.

Про це повідомляє ВВС.

Італійські чиновники вважають, що ручна поклажа є “важливим елементом транспорту” і повинна бута включена в ціну квитка.

З листопада пасажири все ще зможуть взяти невелику особисту сумку на борт літака, якщо вона вміщається під сидінням спереду. Але пассажирам доведеться заплатити 9 євро, щоб взяти на борт сумку вагою 10 кг.

В Італії вважають, що нова політика Ryanair може стати недобросовісною комерційною практикою, оскільки вона спотворює кінцеву ціну квитка та не дозволяє точно порівняти ціни з іншими авіакомпаніями.

У серпні Ryanair заявив, що нова політика спрямована не на отримання додаткового доходу, а на “покращення пунктуальності та зменшення затримок при посадці в літак”.

Проте дослідження, проведене американською консалтинговою компанію, показало, що авіакомпанія отримала близько 2 млрд. євро від додаткових платних послуг, такі як зареєстрований багаж та вибір місця.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.