У цьому році змінилися правила ЗНО

Реєстрація на ЗНО у 2017 році триватиме трохи більше місяця – з 6 лютого до 17 березня. А самі тестування відбуватимуться з 23 травня до 16 червня. Таким чином, наступного року ЗНО розпочнеться пізніше, аніж цьогоріч, бо у 2016 воно стартувало 5 травня. Про це розповіла директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

1470746451_45

Щодо нововведень у самій процедурі тестування, то наступного року ЗНО вперше повністю замінить державну підсумкову атестацію у школах. Усі три обов’язкові шкільні іспити учні складатимуть шляхом тестування.

Зокрема, перший обов’язковий предмет для усіх – українська мова. Другий на вибір – історія або математика. А третій – який вибере сам учень. Так само три предмети складатимуть для вступу у виші. Перший українська мова, другий на вибір – математика, історія або біологія. Третій – затверджений правилами прийомом вищого навчального закладу.

«Якщо у 2016 році ЗНО зараховували як державну підсумкову атестацію з двох предметів, то у наступному році це вже будуть оці три предмети. Результати тестування оцінюватимуть за 12-бальною шкалою для шкіл і за 200-бальною для подальшого вступу», – зазначила Лариса Середяк.

Як і в минулі роки, відбуватиметься пробне тестування. Зареєструватися на нього можна впродовж січня, а відбуватиметься воно 1 і 8 квітня.

Наступного року, як зазначила Середяк, найвірогідніше зросте вартість пробного ЗНО, яке є платним. За її прогнозами коштуватиме воно 132 грн (у 2016 його вартість була 120 грн).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...