На Сумщині затримали чоловіка, який віз із Росії «шпіонські» пристрої (фото)

Киянин хотів приховати спеціальні технічні засоби від митників.

Співробітники Служби безпеки України попередили контрабанду спеціальних технічних заходів для прослуховування із Росії до України.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

«Співробітники Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю разом із слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Сумській області попередили контрабандне ввезення до України спеціальних технічних засобів», – йдеться у повідомленні.

Киянин, перебуваючи в особистих справах на території Росії, придбав предмети, які належать до категорії спеціальних технічних засобів для негласного отримання інформації, щоб у подальшому продати їх в Україні.

Правоохоронці затримали чоловіка на одному із залізничних пунктів у Сумській області, у його особистих речах були, зокрема, виявлені приховані від митного контролю чотири авторучки із вбудованими прихованими відеокамерами та мікрофонами, шість брелоків та наручний годинник із вбудованими прихованими відеокамерами, мікрофонами та USB-адаптерами.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ознаками контрабанди, вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину. Тривають слідчі дії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.