Стало відомо причину смертельного вибуху на Рівненському полігоні

За фактом порушення правил поводження з боєприпасами розпочато досудове розслідування.
Військова прокуратура встановлює обставини загибелі і травмувань військовослужбовців на Рівненському полігоні. Про це повідомляє прес-служба військового полігону Західного регіону.

Проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження з боєприпасами.

«Установлено, що 6 липня 2018 року близько 5.30 год. на території Рівненського загальновійськового полігону під час виконання військовослужбовцями однієї з військових частин вогневого завдання щодо знищення умовного противника з веденням вогню мінометної батареї з закритої вогневої позиції відбувся вибух міни у каналі ствола міномету», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Президент України доручив військовому керівництву оперативно розслідувати причини трагедії на полігоні в Рівненській області та заборонив використовувати міномети «Молот».

Як писав «Вголос», 6 липня на Рівненському загальновійськовому полігоні під час занять з бойової підготовки вибухнув міномет. Внаслідок інциденту троє людей загинули, ще дев’ятеро отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Згодом Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував розслідування цього випадку. Він наголосив, що уряд зробить усе, що від нього залежить, аби запобігти нещасним випадкам з військовими на полігонах та навчаннях.

У Міністерстві оборони України назвали основну версію смертельного вибуху – порушення заходів безпеки під час проведення навчань.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.